Raad van Elf op stap

Op een mooie zaterdag in augustus vertrokken 10 man van de Raad van Elf met de trein vanuit Oosterbeek, via station Arnhem, waar het 11e lid zich bij dit illustere gezelschap voegde, richting het mooie Den Bosch ; binnen ”carnavalsland” beter bekend als ”Oeteldonk”. Na een voorspoedige wandeling in de trein, achter onze President aan, van de ene coupé naar de andere, van eerste klas tot staanplaatsen, vonden wij uiteindelijk een zitplaats.
En wat doe je dan het eerst als je het centraal station van Den Bosch uitkomt?
Kijken naar de plek waar onze bus tijdens carnaval staat!
Achter gids Frank liepen we door de voor ons zeer bekende stad, die er zomers toch iets anders uitziet. We bereikten het kleinste café van de stad ‘’Café Den Burger’’,
wat toevallig ook de stamkroeg is van prins Amadeiro.
Na een kop koffie met natuurlijk dé Bossche Bol, werd het programma van de middag uitgelegd. We gingen op stap met Jaap en Berry voor een ludieke stadswandeling.      Hand in hand en zingend liepen we langs drukke terrasjes. Onderweg kregen we veel informatie over de exen van Jaap en bij goede antwoorden ontvingen we een “hosc“
of ter wel; hand on shoulder compliment!
Voornamelijk werden we meegenomen in de Bourgondische levenswijze van de Bosschenaren. Met de spiegeldans, verzorgt door Bart Martens en Erwin van der Horst, eindigde deze bijzonder leuke wandeling en werd het tijd voor het eerste biertje.
Tijdens het eten werd afscheid genomen van Dennis Gerritsen, uitgeleend aan de Hofhouding, en van mij. Ik werd door Sander Derksen en Eus Böcker bedankt voor mijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de Raad van Elf. Ik kreeg een ‘’hosc’’ en de mooie nar als blijvende herinnering.
Hierna gingen we nog even door. Het voor vele welbekende gezelligste straatje mocht bij dit uitje natuurlijk niet ontbreken. Nu met terrasjes, bijna onherkenbaar.
Gelukkig kende de medewerkers ons (Dennis) wel.
Na weer een bijzondere treinreis, waar ineens meer dan de helft opeens zoek was, de grapjassen waren snel in een ander treinstel overgestapt, waren we weer terug in Oosterbeek.

Bij deze wil ik alle Raad van Elf-leden van de afgelopen 32 jaar bedanken voor hun collegialiteit en gezelligheid. Zo is er een einde gekomen aan een hele mooie periode.

Groet, Hans Versteeg

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *